Hae tästä blogista

sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Sirkus Florentino Lappeenrannassa

Sirkuksen olivat pykänneet tuohon Sinnarilan kentälle täksi illaksi, joten ajattelimme käydä tsekkaamassa ohjelmiston.

Venäjällä ahkeraan sirkuksessa käyvänä ja joka kesä Sirkus Finlandian uuden ohjelmiston seuranneena sirkus Florentino oli jopa koomisen pieni. Ohjelma vedettiin läpi noin kymmenen hengen, muutaman käärmeen, yhden hevosen ja yhden koiran voimin. Myös teltta oli minimaalinen ja kevytrakenteinen. Yleisö istui ahtaahkossa katsomossa, jossa penkkeinä toimivat taipuisat riukulat, ja koko katsomolaitos tärisi ja tutisi ihmispaljouden alla. Taputtaessamme pelkäsin riukulan katkeavan. :D

Ilmassa leijaili hienoinen polttonesteen haju koko näytöksen ajan. Liekö johtunut teltan katsomoiden alla olleista lämmittimistä? Sähkötkin katkesivat yhtäkkiä kesken villakoiranäytöksen, mutta sutjakkaasti homma saatiin pyörimään aggregaatin avulla. Ammattilaisia työssään.

Sirkushan on koko perheen huvia, mutta tämä sirkus oli suoraan sanottuna suunnattu ehkä enemmän perheen pienimmille. Ohjelmassa oli kyllä ihan näyttäviä temppuja, mutta esimerkiksi ilma-akrobatian näyttävyyttä syö se, että akrobaatti kiikkuu parhaimmillaankin vain parin metrin korkeudessa. Toisaalta jännitystä lisää, kun joutuu miettimään, kestääkö teltta katosta retkuvan miesakrobaatin. Ja akrobaatti myös viuhahtelee hyvin läheltä teltan tolppia sekä valoja.

Pellenumeroita ohjelmassa oli paljon ja lapset osallistuivatkin innolla niihin. Oma suosikkini oli fakiiri Mr. George, jonka tulinumeron aikana katsomo pimeni ja vaikuttava musiikki täytti teltan. Vau!

Leipää ja sirkushuveja kansalle - ja ihmiset olivat lähteneet sankoin joukoin liikkeelle syksyisenä sunnuntai-iltana. Hyvä niin, kurjahan se olisi kasata homma muutaman ihmisen tähden.

Kansa käytti kiitettävästi hyväkseen myös sirkuksen palveluja, kuten itsensä kuvauttamista käärmeen kanssa ja hepparatsatusta. Kiskurihintaiset kolmen euron makkaratkin vietiin käsistä, ja jokainen lapsi halusi hattaran ja/tai pop cornia. Myös valotikut tekivät kauppansa viiden euron hintaan. Pitipä meidänkin tapamme mukaan hankkia yhdet uudet itsellemme. :)

Varsin viihdyttävä kokemus, vaikka ei toki ihan vedä vertoja suuremmilleen. Mutta kyllä tässäkin oli viidelletoista eurolle kivasti vastinetta. Suosittelen - ja aion itsekin mennä jälleen viihtymään, kun Florentino maisemiin seuraavan kerran ilmestyy! Kiitos.

Florentinon kotisivu:
http://www.sirkusflorentino.com/index.htm

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Sorry,okeasti on kivä lukea teidän mielipide Sirkus Florentinosta hauska on että elämä on yhtä SIRKUS ei oo teateria,Olen itse asia omistajana eli klovni Flori.Olen olut Turun Ammattikorkeakoulu Musiiki klovni opetajna eli Yksi tarkea asia yritan kuin uusi yritaja palvela telle,toki on parentavana ja sikski olen ostamassa v.2010 varten uusi telta.Mutta kuintr tiedätte ei oo mitä ilmaisesta.Paranee koko aika

Tanja Karppinen kirjoitti...

Minulle on suuri kunnia, että itse sirkuksen omistaja on lukenut ajatukseni ja halunnut jättää kommenttinsa.

Sirkus on hienoa taidetta, arvostan sirkusta paljon. Ja ihan oikeasti pidin viime syksyisestä esityksestänne ja odotan innolla uutta. Jos olette lukenut muita tekstejäni, olette varmaan huomannut, että kirjoitan kriittisesti ja löydän kaikesta aina jotain kitisemistä, vaikka lopputulema olisi positiivinen. Kuten tässäkin tapauksessa.

Kitisemiseni ei ole kuitenkaan koskaan tarkoitus olla pahansuopaa ja pyrin aina kirjoittamaan pilke silmäkulmassa.

Toivon sirkuksellenne kaikkea hyvää sekä onnea tuleville vuosille, ja lupaan tulla katsomaan uudet näytöksenne, jos ja kun lähipaikkakunnille satutte!

Anonyymi kirjoitti...

Sirkus Florentino on kaupparekisterin mukaan sama yritys kuin kotimaiset laatusirkukset Apollo ja Finnstar.
Liekö tämä huonee suomee kirjoittava ulkomaalainen varastanut nimeä? Olemme vain kerran käyneet siellä ja se riitti! Todella surkeata, ei vain ohjelma ja kalusto vaan erityisesti asiakaspalvelu, ainoastaan kuuluttaja osai edes jotenkin ymmärrettävää suomea!
Miten jos tulee vaaratilannetta, onko tosiaankin niin ettei tarvitse enää olla lainkaan järjestyksenvalvojia näissä minisirkuksissa? Kenen on vastuu, mikäli jotain tapahtuu ja mikä viranomainen on vastuussa valvonnasta?

Todella pettynyt

Anonyymi kirjoitti...

No olihan siellä setiä mustat puvut päällä valvomassa järjestystä ja auttamassa lapsia aasiratsastuksessa. Meidän perhe tykkäsi tosi kovasti, 1v 11k poikakin jaksoi katsoa esityksen paikallaan loppuun. Erityisen hyvä oli kun ohjelma ei ollut liian dramaattinen ja jännittävä. Aikuiset viihtyy kun lapset viihtyy. Minä kyllä suosittelen Florentinoa kaikille lapsiperheille.

Tanja Karppinen kirjoitti...

Olen iloinen, että sirkus miellytti! Minä en harmikseni päässyt nyt tällä kertaa käymään Florentinossa, kun se oli visiitillä Lappeenrannassa. Pitää katsoa, josko jollekin keikkapaikkakkunnalle vaikka vielä kesän tai syksyn aikana sattuisin ja pääsisin näkemään uuden shown.