Hae tästä blogista

perjantai 24. heinäkuuta 2009

Taistelevat koppelot Karvion kesäteatterissa

22.7.2009 klo 19: Näytelmä käynnistyy hiljalleen, aloituksesta puuttuu ehkä hieman räväkkyyttä. Köpöttävä mummo, jota esittää ukko, on kyllä ihan hauska.

Näytelmässä sanaillaan paljon. Tästä sanailusta suoriutuvat ehdottomasti parhaiten kaksi pääosaa, Pekka ja Cunilla, jotka muutenkin hoitavat leiviskänsä loppuporukkaa ansiokkaammin.

Juoni on taattua kesäteatteria: Paha ja kyltymätön Cunilla on viemässä Pekan vihille ja paiskaamassa Pekan vanhan äidin, tuon köpöttävän mummon, pihalle. Lisämausteeksi Cunillalla on hyysättävänään 30-vuotias mammanpoika, joka on varsin hellyyttävä roolissaan. Ja kuten arvata saattaa, ei Cunilla lopulta Pekkaa saa, siitä pitää huolta koko kylä rovastia myöten.

Väliaika 30 minuuttia hieman ihmetyttää. Yleensä kun mennään 20 minuutilla. Kerran aikaa piisaa, otamme kumijalan allemme ja käymme syömässä välipalaa nopeasti läheisellä Nesteellä. Kun saavumme takaisin katsomoon tasan 3o minuuttia myöhemmin, näytelmä on jo täydessä vauhdissa. Joku on hätiköinyt! Suosittelen ilmoittamaan väliajaksi sen, minkä väliaika kestää.

Viihdyimme mukavasti leppeässä kesäillassa itikoiden ahdisteltavina. Sadekin uhitteli mustissa pilvissä, mutta meni onneksemme ohi. Näytökseemme sattui jopa Karvion kesäteatterin tämän kesän paras yleisö; ensimmäistä kertaa yleisö taputti näyttelijät uudelleen lavalle.

Samat naamat kuin viime kesänä, ja suht samanlainen kattaus. Ihan maistuvaa kaahotusta kesäillan mausteeksi. Kiitos!

Ei kommentteja: