Hae tästä blogista

perjantai 24. heinäkuuta 2009

Kätkäläisen lottopotti Tohmajärven kesäteatterissa

Kätkäläisen lottopotti pätkähti silmiemme eteen 21.7.09 Tohmajärven kesäteatterissa. Katsomo oli jo tuttuun tapaan lähes viimeistä paikkaa myöten täynnä. Rappusille emme sentään tällä kertaa joutuneet.

Tohmajärven kesäteatterin ehdoton vetonaula, tänä kesänä Kätkäläisen roolissa nähtävä Raimo Bergman, onnistuu jälleen roolissaan mainiosti. Yleisö nauraisi, ja rakastaisi tätä miestä ilmeisesti roolissa kuin roolissa. Eikä ihme.

Suoranaisesti heikkoja näyttelijäsuorituksia ei juuri ole. Muutama sivuosa vedetään jo edellisistä kesistä tutuin maneerein ja hieman teennäisesti, mutta se ei vauhtia haittaa. Jälleen kerran kuitenkin kunnostautuvat hyvillä roolisuorituksillaan erityisesti näyttelijäkaartin iäkkäämät edustajat. Kokemusta on, ja se näkyy ja kuuluu.

Juonihan ei tässä Simo Hämäläisen kirjoittamassa teoksessa ole ihan Naapurin miehen veroinen, mutta kyllä tässäkin tarinassa on opetus jos toinenkin, varsin kepeässä mielessä kuitenkin.

Lavalla kaahataan autolla ja pyörällä, baarissa vedetään viinaa ja talon erikoista, saunakin lämpiää ja emännän pannu on kuumana - milloin mistäkin syystä. Eli taattua kesäteatteriviihdettä.

Tohmajärven kesäteatteriin voi lähteä hyvillä mielin, sieltä tietää myös poistuvansa hyvillä mielin. Leppoisan tunnelman luomisessa oma osuutensa on myös Jouko Tyynillä, jonka luontevat juonnot ovat harvinainen ja mukava lisä kesäteatterikokemuksessa.

Ei kommentteja: