Hae tästä blogista

perjantai 24. heinäkuuta 2009

Housut pois Kajjaanin kesäteatterissa

Kävimme helteisenä kesä-lauantaina 11.7.09 katsomassa Housut pois! -musikaalin Kajaanin kesäteatterissa. Katsomo oli ääriään myöten täynnä, saimme onneksemme kuitenkin paikat rappusilta, aivan näyttämön ääreltä. Olen nähnyt kyseisen teatterikappaleen useita kertoja, kerran jopa venäjänkielisenä Pietarissa, mutta tämä esitys meni kahta sataa ohi kaikista näkemistäni saman musikaalin/näytelmän versioista - niin hyvä tämä oli!

Tunnelma oli mainio sekä lavalla että katsomossa. Kajjaanilaismiehet, vieläpä nuoret sellaiset, heittäytyivät rooleihinsa aivan kympillä. Erityisen upean roolisuorituksen teki Jonne Putkonen näytelmän pääosassa. Eivät tyttöjen ja naisten roolitkaan ja niiden suorittajat heikkoja olleet, mutta kyllä miehet veivät tässä näytelmässä naisia ihan 6-0. Ja niin oli toki tarkoituskin, tarinahan kertoo kuitenkin juuri miehistä, tässä tapauksessa työnsä ja itsekunnioituksensa menettäneistä kajaanilaismiehistä, jotka päättävät ottaa kohtalon omiin käsiinsä ja tekevät elämäntarinoistaan historiaa.

Näytelmässä on laulua, naurua, kipeitä asioita, iloa ja surua. Yleisöä naurattaa ja itkettää, ei toki yhtä aikaa, mutta molempia vuorollaan. Huumori on herkkää ja osuvaa, ja enimmäkseen hyvin ajankohtaista.

Suureksi iloksemme näytelmän musiikista huolehti Kajaanin kaupunginorkesterin soittajat. Harvoin kesäteatterissa, edes musikaaleissa, lavalla on oikea orkesteri ihan kunnollisella kokoonpanolla. Pumpussa soitteli seitsemän teeman mukaisesti puettua tyyppiä. Upeeta mahtavaa!

Tämän lisäksi suurin osa lavalla laulunsa kajauttaneista näyttelijöistä osasi laulaa vähintään kiitettävästi. Erityismaininnan tästäkin osa-alueesta saa, yllätys yllätys, Jonne Putkonen. Nekin harvat heikommat laulajat hoitivat hommansa kotiin aivan nautittavasti, kun useat kappaleet oli sovitettu niin, että niihin yhtyi vahvempi laulaja tueksi jossain vaiheessa biisiä.

Musikaali oli pitkä, 2 tuntia 40 minuuttia lyhyen väliajan kanssa, mutta hetkeksikään ei mielenkiinto herpaantunut. Voinee todeta, että tässä oli teatteria koko rahalla. Pääsymaksu oli nimittäin opiskelijoilta vain vaivaiset 6 euroa. Tämän kesän edullisin ja paras teatterikokemus tähän mennessä!

Ja housut lähti pois. Housut, tangat, hattu - ja lopulta lavalla seisoi rohkea joukko kajaanilaismiehiä ilman rihman kiertämää. Ei malleja eikä bodareita, vaan tavallisia miehiä. Niin täydellisen epätäydellistä!

Kiitos ja kumarrus! Kajaanin kesäteatteri ei takuulla jää väliin ensi kesänäkään.

Ei kommentteja: