Hae tästä blogista

tiistai 7. heinäkuuta 2009

Kätkäläinen ja naapurin mies Ristin kesäteatterissa

Kävimme eilen 7.7.09 katsomassa Kätkäläinen ja naapurin mies Ristin kesäteatterissa. Katsomo oli lähes täynnä, ja yleisön keski-ikä oli melko korkea.

Näytelmä lähti käyntiin hieman köhien, kun äänentoiston kanssa oli ongelmia - jälleen. Tämä ei todellakaan ollut ensimmäinen kerta, kun Ristin kesäteatterissa äänentoisto pyki. Onko äänentoistossa vikaa vaiko sen käyttäjissä?

Sen lisäksi, että mikrofonit eivät tahtoneet olla päällä niillä joiden vuoro oli puhua, joiltain näyttelijöiltä puuttuivat mikit kokonaan. Tästä aiheutu se, että esimerkiksi puhujien ollessa rinnakkain, mikittömän henkilön ääni kuului - jos kuului - "oikeasta" suunnasta lavalta, mikillisen taas lavan oikealta puolelta kaiuttimesta. Syntyi harha, että puhujat ovat eri puolilla lavaa. Tosin mikittömiä puhujia oli välillä todella hankala edes kuulla.

Ensi kesäksi vaan kaikille puherooleille mikit naamaan ja ruorin taakse huolellinen äänimies. Tai uusi äänentoisto, jos vanhassa on vikaa. No OK, hyvähän se on tässä marmattaa, kun en taustoja tiedä, mutta kyllä asialle pitäisi jotain tehdä, sen verran ärsyttävänä yleisö äänentoiston ongelmat koki.

Muutenkaan ensialkuun ei oikein tahtonut kiinnostus herätä näytelmää kohtaan, ja minun oli jotenkin hieman vaikea päästä kyytiin, kun muu yleisö jo hekotteli. Täytyy kuitenkin myöntää, että alkukankeuden jälkeen näytelmä oli hauska ja viihdyttävä. Muutamia niin luokattomia näyttelijäsuorituksia vaan mahtui matkaan, etten oikein tiennyt itkeä vai nauraa. Myötähäpeää tunsin ja toivoin, ettei kaikkia samoja naamoja ole vastassa seuraavana vuonna Ristissä.

Hyvistä roolisuorituksista voin kiittää näytelmän varttuneempaa väkeä. Kätkäläisen isäntä ja emäntä olivat mukavan luontevia, samoin toinen vanhempi pariskunta. Myös venäläisrouvia näytelleet leidit luotsasivat kunnialla roolinsa läpi.

Plussaa Ristin kesäteatterille erittäin ajankohtaisen ja jopa opettavaisen tekstin valinnasta. Vaikka ensimmäisellä puoliajalla mentiin muutaman kerran ehkä jopa alta lipan naapurin mollaamisessa, oli se jossain määrin tarkoituksenmukaistakin.

Isona yllätyksenä lopussa tuli se, että lavalle kutsuttiin tekstin kirjoittaja Simo Hämäläinen. No eipä siinä. Hämäläinen oli myös pitänyt esityksestä.

Ei kommentteja: