Hae tästä blogista

lauantai 8. syyskuuta 2007

Markku Pölösen Kuningasjätkä Kontiolahden Kanavateatterissa

Kontiolahden Kanavateatteri tarttui tänä kesänä Markku Pölösen tekstiin Kuningasjätkä. Kävimme katsomassa kyseisen pätkän aurinkoisena torstai-iltana 12.7. Moni muukin oli keksinyt saman iltaohjelman: En ole vielä kertaakaan nähnyt kanavatetatteria niin täynnä. Tullessamme varsin ajoissa paikalle (varmaankin 20 vaille), oli katsomossa jo yli 300 katsojaa. Ja meidän jälkeemme tuli takuulla vielä melkein se sata, joten voinee hyvällä omallatunnolla sanoa katsomon olleen lähes täysi.

Näytelmää tituleerattiin laulunäytelmänä, ja mikäpäs siinä - haitarimusiikin tahtiin lauleskelivat useamman viisun. Laulutaitoa oli osalle esiintyjistä suotu hieman enemmän, joillekin hitusen vähemmän. Mutta taso oli kuitenkin sellainen, ettei hyväntahtoisen kesäteatterivieraan naama kovin montaa kertaa irveen vääntynyt. Kotimatkalla tunnussävelmää hyräiltiin tyytyväisin mielin.

Itse näytelmän teksti oli ihan kiva ja juoni ennalta arvattava - niinhän se usein on, joskus osaavat toki yllättääkin. Näyttelijäsuorituksia oli laidasta laitaan, myötähäpeää tarvitsi tuntea tuskin nimeksikään.

Antero Kottarainen, orpo moottoriturpa, aka Juha Suihko pisti itsensä täysillä peliin, kuten Juha Suihko aina. Tämän esiintyjän laulua oli suuri ilo kuunnella. Huumoripläjäykset, jotka usein osuivat Suihkon esitettäväksi, värittivät mukavasti koko näytelmää.

Viihdyimme kyllä. Puitteet kanavateatterissa ovat hyvät. Liikkuva katsomo mahdollistaa monen miljöön käytön. Kanava on kaunis ja muun muassa tässä näytelmässä erittäin osuva lavaste. Sää meillä oli mitä parhain, väliajalla ostettu karkkipussi hyvä ja edullinen. Näytelmään en ehtinyt kyllästyä oikeastaan missään vaiheessa, se rullasi ihan mukavasti eteenpäin. Tämä ei luultavasti ole kesän paras kesäteatterikokemukseni, mutta se on varmaa, ettei ainakaan huonoin.

Yhtenä miinuksena mainittakoon, että piskelijoille ei alennusta suoda tässä teatterissa :( Alennusta saa, jos onnistuu näyttämään alle 13-vuotiaalta; meidän seuruelaisilta se ei onnistunut.

Mutta lopuksi jälleen kerran haluan mainita, että on niin älyttömän hienoa, että immeiset jaksavat puurtaa kesäteatteria meidän iloksemme!

Lisätietoja: http://www.kontiolahdenkanavateatteri.fi/

Ei kommentteja: