Hae tästä blogista

lauantai 8. syyskuuta 2007

Teatteri Imatran Kruununpuisto

Kävimme viime lauantaina 28.7. 07 helsinkiläisen ystäväpariskunnan kanssa Imatralla katsomassa Teatteri Imatran esittämän Kruununpuiston, joka perustuu Laila Hirvisaaren tekstiin.

Tulimme hieman myöhässä, joten juonessa kärryille pääseminen vei himpun verran aikaa. Lähdimme alun perinkin liian myöhään ajamaan Lappeenrannasta Imatralle ja sitten vielä kaikki parkit olivat tupaten täynnä. Parkkasimme nurtsille ja siirsimme menokkimme kauemmas parkkiin väliajalla. Kiva kuitenkin, että laskivat meidät mattimyöhäiset edes sisään, kun lipunmyyjäkin oli saapuessamme jo pakkaamassa tavaroitaan kasaan.

Harrastaja- ja harrastelijateattereita jälleen kesän ajan seuranneena oli ammattiteatteri kaivattua luksusta. Näyttelijäsuoritusten takia ei tarvinnut myötähävetä, muutaman "nolon" kohtauksen takia kylläkin hieman - mutta ehkä se olin vain minä. No joo, onhan se hassunhauskaa, kun Anu Hälvä-Sallinen aka Julia Sorokina pomppii pitkin hiekkakenttää sivuttaissuuntaisilla askelilla hassun musiikin soidessa... Tiedän, tiedän, taiteellinen tehokeino tässä näytelmässä, mutta silti.

Näytelmä eteni jouhevasti, oli mielenkiintoinen ja paikoitellen oikein hauskakin. Kaikki tekivät roolinsa ihan hyvin. Estradille välillä pöllähtävät lapsilaumat olivat piristävää seurattavaa. Varsinkin siinä vaiheessa, kun hevonen oli pätkäyttänyt kakkaa näyttämölle ja lasten tuli seistä aivan siinä vieressä. Yksi jos toinen piteli nenästään, muutamia vain nauratti - kuten yleisöäkin.

Väliaikatarjoilut olivat "oikean" teatterin tapaan hyvin kattavat niin ikään. Saatavilla oli oikeastaan kaikkea sitä, mitä kaupunginteatterien väliajoilla yleensäkin: leivosta, alkoholia, kahvia, suolaista jne. Viipurinrinkeli oli hieman kuivaa, mutta maistui, kun kostukkeena oli kuivaa omenasiideriä. Mukavaa vaihtelua kesäteattereiden ainaisiin makkaroihin ja mehuihin. Niin juu, olihan täälläkin tarjolla myös makkaraa, sen verran kesäteatterista kuitenkin oli kyse ;)

Toinen puoliaika ei hävinnyt ensimmäiselle puoliajalle. Mukava oli istua kauniina kesäpäivänä Valtionhotellin vieressä Vuoksen rannalla katsomassa näytöstä, jonka tapahtumat sijoittuivat Valtionhotellille ja Vuoksen rannalle. Siirryimme näytelmän myötä vain ajassa, yli sata vuotta taaksepäin, ja saimme seurata Imatran kansainvälistä seuraelämää ja työväen edesottamuksia.

Hinnassa näkyi, ettei kyseessä ollut tavan kesäteatteri; opiskelija maksoi lipusta 17 euroa, muut 18. Harvoin edes Itä-Suomen kaupunginteatterien esityksiin maksetaan tuota hintaa normaalinäytelmistä. Ja opiskelijoille on olemassa äkkilähtöjä yms., jolloin opiskelija maksaa vain puolet normaalihinnasta. Mutta olisi tuon rahan voinut toki turhempaankin käyttää :)

Suosittelen.

Lisää: http://www.teatteri-imatra.fi

Ei kommentteja: